Tidligere projekter

Projekt INTI RUNAKUNAQ WASIN (Inti)

Projekt INTI RUNAKUNAQ WASIN var det projekt som var med til at starte Solens Børn, og som Solens Børn er vokset op omkring.

Navnet Inti Runakunaq Wasin er Quechua (indiansk sprog) og betyder Solfolkets Hus.

Inti er et kreativt værested for børn og unge fra slumkvarterene i de fattigste dele af den peruvianske storby Cusco. Byen ligger i Andesbjergene i 3300 meters højde og har ca. 350.000 indbyggere.

 

Børnene kommer dagligt på værestedet, hvor der er nogle værksteder hvor børnene kan lære forskellige teknikker i syning, læderarbejde, smykker, sang og musik samt madlavning.

Inti ledes af sociolog Luz Marina Figueroa Arias og hendes medarbejdere.

Medarbejderne fungerer som rollemodeller, der hjælper børnene til at styrke deres ofte meget ringe selvværd, til at få udviklet positive værdier, sociale færdigheder og kulturelt selvværd.

Projektet har også tidligere rummet seks udviklingshæmmede, der til dagligt tilbragte hele dagen på Inti. Arbejdet med de udviklingshæmmede nød stor bevågenhed i Cusco eftersom forholdene desværre er meget ringe for denne gruppe.

I 2019 ophørte støtte samarbejdet ml. Inti og Solens Børn, da projektet er selvkørende og har valgt at gå egne veje. Vi ønsker dem al held og lykke!

Gruppebillede ved Inti

SOLENS BØRN 

Solens Børn er en dansk NGO*, hvis formål er at støtte fattige og udsatte børn og unge af overvejende indiansk oprindelse i Cusco, Peru.

.

Følg os på de sociale medier

Find os på Facebook her

Find os på instagram her

kontakt os

info@solensboern.dk

+45 2184 7353

(Næstformand Frederick Jovan Rousset)

Alle billeder på hjemmesiden er udlånt til Solens Børn af de projekter organisationen støtter. Billeder, samt Solens Børns logo, må ikke anvendes uden tilladelse.

Sidst opdateret d. 17/12/20

© 2020 Solens Børn